Onderdelen (alleen te koop voor leden!)

De Peugeot Club Nederland beschikt over een onderdelenmagazijn waar een groot assortiment van onderdelen voor uw Peugeot voorradig is. De PCN levert uitsluitend onderdelen aan leden*. Alleen dat is al een goede reden om lid te zijn van onze club. Waar moet u op letten bij de zoektocht naar onderdelen voor uw Peugeot?

Allereerst de gegevens van de auto:

  • Het type en model van de auto en de daarbij behorende specifieke uitvoering
  • Motor (indien het gezochte onderdeel daaraan gerelateerd is)
  • Bouwjaar
  • Chassisnummer
  • Merk en type van het onderdeel

onderdelen 3

Omdat het voor kan komen dat op een zelfde type en model auto onderdelen van verschillende fabrikanten zitten, is het zeer belangrijk om het “oude” onderdeel mee te nemen naar het Magazijn. We kunnen dan voorkomen dat u met het verkeerde onderdeel huiswaarts keert. Het komt geregeld voor dat gedacht wordt bij het zien van het onderdeel deze wel te herkennen. Als blijkt dat er veel soorten en uitvoeringen van zijn, is het herkennen van het juiste onderdeel vaak moeilijker dan gedacht.

magazijn 3

De zoektocht begint dus met het verzamelen van de juiste gegevens

Het onderdelenboek is daarbij een goed hulpmiddel. Vaak is door de "exploded view"-tekeningen in het onderdelenboek ook redelijk goed een beeld te vormen hoe e.e.a. gemonteerd zit. Mocht u dus in het bezit zijn van een onderdelenboek, dan is het voor ons prettig als u al wat voorwerk heeft gedaan. Op deze site staan ook digitale onderdelenboeken.

onderdelen 1  

magazijn 4

onderdelen 2

*) Leden van PCN, 404 Vereniging en APH